Mit mondjunk tehát mindezek után? Ha Isten velünk, ki ellenünk!Róma 8/31

MIÉRT ENGEDI ISTEN A SZENVEDÉST?

Gyakran halljuk a kétségbeesett kérdést hívőtől és hitetlentől: Miért engedi Isten a szenvedést? Van, aki azért veszti el hitét, mert erre a kérdésre nem tud megnyugtató választ találni. Mások ugyan hisznek Isten létezésében, de az erejében és hatalmában nem. Megkeserednek, vádaskodnak és sebzett szívvel élik mindennapjaikat.

Reinhard Bonke 3 percben összegezte a választ erre a nehéz kérdésre. A kulcs nem más, mint a szabad akaratunk, melyet Isten adott nekünk, ami Ő tiszteletben tart.

"Isten nem tud nekünk szabad akaratot adni úgy, hogy közben minden öt percben megállít minket, mert valami olyasmit teszünk, ami szenvedést okoz számunkra."

Ezt, persze könnyű mondani, de elfogadni és szívvel is érezni már sokkal nehezebb. A sok szörnyűség láttán, de főleg átélve már nem olyan egyszerű odaállni Isten elé és azt mondani, hogy köszönöm a szabad akaratomat, köszönöm, hogy ennyire szeretsz engem. Ezt a mondatot talán csak csípős iróniával tudjuk kimondani. Bonke azonban arra hív bennünket, hogy nézzünk a keresztre, ahol Krisztus elhordozta a bűneinket és az összes szenvedést, mert a gyógyulás, a vigasztalás ott van. Jézusnál. A megváltásnál.

Forrás: https://777blog.hu/2019/10/21/miert-engedi-isten-a-szenvedest/

MI A BOLDOG ÉLET TITKA?

Vajon mitől lesz egy élet boldog? Mi lehet a titka annak, hogy megőrizzük az egészségünket idős korunkra is? Egy 75 éven(!) át tartó, 724 ember életét végigkísérő kutatás egészen különleges eredményeket hozott. Mindezt egy majdnem 8 milliós nézettségű TED-előadás keretében, magától a kutatást vezető, harvardi egyetemi professzortól, Robert Waldingertől ismerhetjük meg 13 percben.

Forrás: https://777blog.hu/2018/12/21/ne-nojunk-fel-tul-hamar/