Előadók

Fő előadók

07. 14. Csütörtök: Önmagunk szeretete          Dani GyöngyiDani Gyöngyi vagyok 7-szeres paralimpiai érmes vívó "Isten nagyobb csodát tett az életemben azzal, hogy nem azt mondta kelj fel és járj, hanem megérintett és azt mondta ébredj fel és ÉLJ! Azóta élek és bár négy keréken gurulva mégis derűs vidámsággal általa érem el mindazt, amit elértem."

07. 15. Péntek: Család szeretete          Lackfi János

Fotó: Molnár Mihály
Fotó: Molnár Mihály

1971-ben született, író, költő, hatgyermekes édesapa, Zsámbékon él.
"A nagycsalád artistamutatvány a cirkuszkupolában. Nem baj, ha zuhan valaki, csak mindig legyen egy kéz, amely kinyúl, elkapja, és felhajítja a levegőbe. Szerencsére a sok különböző családtag közül mindig van, aki éppen nincs zuhanórepülésben."

07. 16. Szombat: Ellenség Szeretete          Lólé Attila

Lólé Attila vagyok asztalos. Bútorokat készítek és szerelek be. Isten mindig is nyújtotta felém a kezét, de én 5 éve törtem össze végre annyira, hogy a mélyponton ráébredjek Jézus nélkül nem megy...
Három dolgot helyezett Isten biztosan a szívemre:
1. Szeressek avval, ami vagyok. Úgy, ahogy éppen képes vagyok rá és olyan eszközzel, ami éppen rendelkezésemre áll. Mindegy kit és mit, csak szeressek...
2. Üzenetet adjak át,hogy Isten megszabadít és az örömhír valóság.
3. Küldetésem van. A romákhoz, a börtönben lévőkhöz, a kábítószeresekhez, a hajléktalanokhoz, a bántalmazókhoz és bántalmazottakhoz. Azokhoz, akiktől félnek. A hátsópados lázadókhoz és a templomban térdeplőkhöz. Valamennyi ráutalt emberhez. Igen, mert én is közülük való vagyok. 

Műhelyek

RÉV

Kapás Rita Szilvia: 2018 óta erősítem a Rév csapatát mint végzett szociálpedagógus. Munkakörömhöz elsősorban az egyéni esetkezelés tartozik, amelynél fontosnak tartom, hogy mindig a kliens igényeihez igazodjak. Kiemelt szerepet tölt be munkám során a fiatalokat célzó prevenciós tevékenységekben való részvétel, legyen szó prevenciós előadás tartásáról, csoportfoglalkozásokról, szabadidő hasznos eltöltéséről, megkeresésekről. Szenvedélybeteg segítő ambulanciánkat azoknak az embereknek ajánlom, akik valamilyen nehézséggel küzdenek az életükben, krízishelyzetben vannak, és már nem tudnak nem-et mondani szenvedélyeiknek, de érzik, hogy szükségük van támogatásra, legyen szó akár: családi, párkapcsolati, életciklusi válságáról. A munkatársak szakmai múltja, empatikussága, céltudatossága és nyitottsága az, amitől a Rév egy színvonalas és megbízható intézmény

Leitmann Andrásné: Ili vagyok, terápiás munkatárs. A RÉV-hez elég korai a kötődésem, ugyanis 2008-ban itt végeztem szakmai gyakorlatomat főiskolásként, majd a gyakorlat befejeztével itt helyezkedtem el. Szociális munkás diplomával rendelkezem, de a diploma megszerzése óta több képzésen részt vehettem, mely készségeket azóta is használok az itteni munkám során. Aki felkeres minket, biztos lehet benne, hogy szakmailag nagyon jó csapatba kerül, hiszen multidiszciplináris team-ként dolgozunk, ezáltal a hozzánk forduló személyek a problémáikra releváns választ kaphatnak. A RÉV-nél az az egyik legjobb dolog, hogy a munkatársak folyamatosan képzik magukat és több területen (családterápia, párterápia, gyászfeldolgozás pl.) is segítik a hozzánk forduló klienseket, illetve szakembereket. Aki betér hozzánk, egy hangulatos, barátságos helyen fogja érezni magát, hiszen ezt szinte minden hozzánk forduló személy visszajelezte már. Az arra nyitott klienseknek lehetőséget biztosítunk egyéni és akár csoportos foglalkozások során, hogy megélhesse a keresztény eszmeiségen nyugvó gondoskodást a terápia során. Ezen kívül kapcsolatban állunk olyan rehabilitációs intézményekkel, ahol az erre nyitott kliensek a hit segítségével gyógyulhatnak függőségükből.

Nőiesség műhely    Gersei Csenge

Gersei Csenge vagyok, 23 éves pszichológia szakos hallgató. Tíz éve anorexiával diagnosztizáltak. Azóta számos csodálatos embernek és Istennek hála meggyógyultam és most szívügyemnek tartom, hogy olyan fiatal lányoknak és evészavaros betegeknek segítsek, akik küszködnek önmaguk elfogadásával. Mert hiszem, hogy lehet önmagunkkal szeretetben, harmóniában élni, és úgy szemlélni magunkat, ahogy Isten szemlél minket.

Workshop , család és ellenség szeretete témában.    Hézl József

Hézl József vagyok, tanár, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember. Abban segítek az embereknek, hogy megtalálják életük aha! élményét. Mit jelent az aha! élmény? Olyan önismereti élmény, amelynek felismerése után már másképp élheti az életét! Ha beszélgetni szeretnél az életedet érintő kérdéseidről, ha dűlőre akarsz jutni egy kérdésben, keress bátran!

Férfiasság Műhely  Virág Péter 

Virág Péter vagyok, 28 éve élünk feleségemmel házasságban és négy gyermekünk született. MÉCS házaspáros közösségbe tartozunk és a Cursillo mozgalom Férfi hétvégés lelkigyakorlatainak vagyok munkatársa. Kerékpáros Apa-Fia Balaton Tókerülőket szerveztem és a móri Tűzben edzett férfiközösségnek vagyok alapító tagja.


Szerzetesség és kérdez felelek, egyéb témákban is. Póczos Beáta Dominika Nővér 

Póczos Beáta Dominika nővér vagyok domonkos rendi szerzetes nővér. Szerzetesi éveim alatt, sok lehetőségem volt belekapcsolódni mindenféle tevékenységbe: az ovis hittantól a szentségi előkészítőig, a családlátogatásoktól a szülői értekezletekig, tanítottam állami iskolákban és keresztény iskolákban, vezettem felnőtt katekumenátust és sok éven, -most is- át ifjúsági pasztorációt is. De a lényeg igazából, az hogy egy domonkos szerzetes azzal prédikál, aki ő, amit tesz, nem tesz, amit mond vagy nem mond ki. Nekem is az a fontos, hogy ott legyek jelen ahol kell, az Isten szándéka szerint, hogy Hozzá vigyem közelebb az embereket, akikkel éppen kapcsolatban vagyok. Voltam a budakeszi, hódmezővásárhelyi rendházunkban, jelenleg Kőszegen vagyok gimnáziumi nevelőtanár és pár órában az általános iskolában hittanár.

Shalom

A közösség Brazíliából indult 1982-ben. Feladatunk elsősorban a fiatalok evangelizációja, hogy megismertessük velük Isten mindent átformáló szeretetét, és az új élet örömét különféle programok keretein belül - imacsoport, színdarab, lelkigyakorlat, tánc, játék, ének, táborok, koncertek, stb. Ezekkel a megszólított fiatalokkal együtt vágyjuk hirdetni a világnak a valódi Békét, aki maga Krisztus.

Nőiesség műhely Kaszap Viktória 

"27 éve tartozom a Congregatio Jesu szerzetesközösséghez. Voltam kollégiumi nevelő, hittanár, igazgató, irodavezető, lelki kísérő, jelenleg legszívesebben szupervízorként tevékenykedem.Számomra a legfontosabb, hogy minden, amit teszek az "Isten nagyobb dicsőségére és embertársaim javára" szolgáljon. Kaszap Viktória 

Miséző és gyóntató atyák

Tamás Gábor atya

Csákvárról származom, ahol megszületett az Ébresztő fesztivál ötlete. Ferences szerzetes, pap és matematika-kémia szakos tanár is vagyok, szeretek fával dolgozni és a természetben fotózni. Jelenleg Szentendrén tanítok a rend gimnáziumában, illetve a rendtartomány központjában látok el adminisztratív feladatokat. Rendtársaimmal rendszeresen bekapcsolódunk a környék lelkipásztori tevékenységeibe, misézünk, gyóntatunk. Ha minden igaz, július elején a ferences testvérekkel egy hetet Georgiában (Grúzia) töltünk, majd mesélek róla, ha találkozunk az Ébresztőn!...

Récsei Norbert atya

Import pap vagyok, ez azt jelenti, hogy más egyházmegyéből jöttem. A szatmári egyházmegyébe 2005-ben szenteltek, aholegymás követő években több plébánián is szolgáltam. Első két évben az egyházmegyei ifjúsági iroda tanácsadói csoportjában is tevékenykedtem, -ekkor készült a fiataloknak írt bűnbánati keresztút. A szeminárium elvégzése után még Kolozsváron, majd Budapesten tanultam. Székesfehérvárra inkardinálva 2013-ban lettem, ahol 2014-től velencei plébánosként szolgálok.
Szem előtt tartva a mennyei dolgokat próbálom megismerni a földi élet szépségeit is: hol veterán motorozom, hol vitorlázom, de van, amikor csak egy jó pohár bor íz világában gyönyörködöm.Vallom, hogy bármi is legyen hivatásunk a fizikai és szellemi munka egyensúlyában jól meg lehet élni azt.

Szakács Péter atyaEgy évvel ezelőtt szenteltek pappá, azóta pedig Rómában tanulok erkölcsteológiát, azon belül is bioetikát. A tudományokon kívül legalább két hobbim van: az egyik a foci, a másik pedig a sörfőzés. Mindkettőben kipróbáltam már magam korábban. Ezek közül legalább az egyiknek az eredményét mások is tudják élvezni ;)

Ambrózy Tamás atya


Budapestről származom. 20 éves koromig eszembe sem jutott, hogy pap legyek, Isten azonban megszólított, és én elindultam utána. 15 évvel ezelőtt szenteltek pappá, szívügyem, hogy az ember találkozhasson az ő Istenével, a többi csak ezután jöhet. Ezen a fesztiválon is remélem, hogy lesz alkalom Ővele is találkozunk.