Előadók

Főelőadóink

Dr. Szarka László Csaba geofizikus-mérnök    2024.07.12.


Az MTA rendes tagja. Az MTA Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet kutatója (1977-2010), az MTA Titkárság Kutatóintézeti Főosztály vezetője (2010-2015), az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont főigazgatója (2016-2018), soproni egyetemi tanár (2004-2018). 2019-től nyugdíjas. Elektromágneses geofizikával és környezeti kérdésekkel foglalkozik. Elnöke a Professzorok Batthyány Köre energia-munkacsoportjának. Sopronban református presbiter; a Soproni Kálvin Kör elnöke.

Műhelyezőink

Teréz nővér:    Női műhely csak nőknek.    2024.07.12-13

Sok nő keresi önmagában a lehetőségeket. Ki is vagyok? Beszélgessünk ezekről a női energiákról, minőségekről, bennünk élő lehetőségekről. Ezáltal árnyaltabb képet kaphatunk arról, mik az erősségeink nőként. Általában kettős, sőt akár ellentétes minőségeket is magukban hordozunk: vannak építő, növekedést támogató, pozitív női minőségek és vannak melyek túlhangsúlyozása már negatív lehet. Beszélgessünk ezekről a Szentírás női alakjai alapján. Melyik női minőségben ismertél magadra? Melyik női minőség erősítésére volna személyesen szükséged? Hogyan élheted meg ezeket az istenkapcsolatban?

Erzsébet nővér:   Ki vagyok én? Ki segít az én utamon?   2024.07.12-13Mindannyian egyediek vagyunk. Mire érdemes, és mire kell figyelnünk, hogy valóban a saját életünket éljük, hiszen Isten a boldogságra teremtett mindannyiunkat. Bókolás, vagy kritika? Őszinteség, vagy bizalom? Egyedül, vagy közösségben? Példaképekkel, vagy inkább nélkülük? Neked van példaképed a Szentírásból, a hétköznapi ismerőseid között, vagy szerinted ez nem fontos a te életedben? 

Kéki Andrea: mindig csak az a stressz! 2024.07.13

A stressz mára az életünk része. Sosem leszünk képesek teljesen megszüntetni, de a megfelelő módszerek segítségével, megtanulhatjuk tudatosabban kezelni.
Ez a műhely magában foglalja a stressz okainak azonosítását, csökkentésének és kezelésének néhány hatékony módszerét, melynek segítségével javíthatunk a mentális és fizikai egészségünkön.

Készen állsz?